De cele mai multe ori o carte, o poveste sau un film ne poate inspira mai mult decât o poate face orice curs. Mai jos găsești câteva recomandări plăcute și utile.

Ar putea să-ți fie util articolul ”Cum citim o carte de dezvoltare personală” pentru a descoperi câteva metode simple și eficiente pentru a introduce în obiceiurile tale cât mai mult din ceea ce descoperi în cărți. Lectura plăcută! www.danirimia.ro/cum-citim-o-carte-de-dezvoltare-personala/

Cărți:

“MINDSET”, by Carol Dweck.
Dacă ar fi să recomand o singură carte aceasta ar fi cu siguranță ”Mindset”. Este o carte pe care orice adult și orice tânăr trebuie să o studieze cât mai repede. Ar fi bine ca această carte să se predea în licee și facultăți ca o disciplină despre cum să ne construim succesul în viață. Este în același timp un adevărat ghid de utilizare a propriei persoane și cel mai bun manual de parenting. O carte fundament pentru evoluția noastră și a copiilor noștri. Mentalitate fixă sau mentalitate flexibilă, aceasta-i întrebarea?
Autoarea este profesoară de psihologie la Universitatea Standford și își bazează cartea pe studii ample pe durata multor ani. Cartea este presărată cu nenumărate studii de caz din rândul tinerilor dar și din mediul de afaceri. Este o carte care nu doar ne spune CE dar și CUM să facem pentru a avea o mentalitate flexibilă. Dacă o citești cu pixul și hârtia în mână când ajungi la final deja simți că ți-ai schimbat mintea. Este incredibilă!
”O simplă părere despre tine însuți îți poate influența o mare parte din viață”, spune C. Dweck. STUDIAZ-O ACUM!!

"CODUL INTELIGENȚEI - Formarea de minți sclipitoare și căutarea excelenței emoționale și profesionale”, by Augusto Cury
O carte indispensabilă pentru toți cei care vor să devină maeștri în arta de a gândi. Autorul, un recunoscut psihiatru, psihoterapeut, om de știință și scriitor descrie excelent benefiicile cărții: ”Știm foarte puțin despre inteligență - cum s-o șlefuim, s-o extindem și să o stimulăm. Dar Codul Inteligenței oferă descoperiri noi și fascinante. Profesioniști, elevi, părinți, profesori și medici, cu toții vor fi surprinși când vor citi această carte fascinantă și vor descoperi opt coduri ale inteligenței pentru formarea de oameni care gândesc în sec. XXI, patru capcane care blochează inteligența și sănătatea psihică, cum se poate atinge excelența profesională, afectivă și socială.” Obișnuiesc să subliniez, să evidențiez într-un fel ideile valoroase în cărțile pe care le citesc, iar această carte este aproape în întregime subliniată/evidențiată. La finalul fiecărui capitol descoperim un ghid de implementare în viață - care sunt consecințele neaplicării acelor informații și care sunt beneficiile aplicării, dar mai ales CUM poți introduce în viața ta acele abilități.
Un exemplu: ”Embrionul formării de gânditori începe la grădiniță și în învățământul obligatoriu. Aceasta este perioada în care îi promovăm sau îi îngropăm pe viitorii gânditori. În universități facem doar ”parastase”.

”REZILIENȚA – Înțelepciune câștigată cu greu pentru a trăi o viață mai bună”, by Eric Greitens
Această carte este o mină de aur pentru a ne dezvolta capacitatea de a depăși obstacolele care, vrem nu vrem, vor apărea în viața noastră. Pentru asta avem nevoie să fim echipați cu abilitatea de a trece peste acele probleme fără a ne (auto)distruge viața. Așa cum chiar subtitlul cărții o spune, este un ghid practic pentru cultivarea înțelepciunii. Valoarea cărții este cu atât mai mare cu cât sunt redate scrisorile reale dintre autor și un fost camarad de arme în trupele SEAL care ajunsese să fie grav afectat de sindromul post război și care tindea să se autodistrugă. Cele 23 de scrisori (grupate pe idei de bază precum De ce Reziliența, Fericirea, Identitatea, Obiceiurile, Responsabilitatea, Durerea, Mentorii etc) abordate pragmatic, empatic și cu un limbaj genial l-au ajutat pe fostul camarad să depășească starea gravă în care ajunsese. Autorul, Eric Greitens este din 2017 guvernator al statului american Missouri, a fost membru în trupele speciale Navy SEAL, cu doctorat la Oxford și a fost inclus de revista Time în topul celor 100 cei mai influenți oameni, iar revista Revista Fortune l-a desemnat drept unul dintre primii 50 lideri ai lumii. Eu nu am putut să las această carte nici măcar o zi, mă trezeam cu gândul că vreau să citesc, atât de natural și valoros mi se părea totul.
Un citat preferat: ”Dacă vrei să te simți altfel, poartă-te altfel. Nu e complicat, prietene. E uimitor însă câți oameni înțeleg greșit asta, atâta timp.” MERITĂ!

”FII MAGICIANUL VIEȚII TALE!- O Metodă Inedită pentru a-ți construi brandul personal”, by Dan Irimia
Cartea este în primul rând o lectură plăcută și relaxantă pentru orice persoană, tânăr sau adult. Când știi cine ești poți îmbrățișa cu încredere ziua de mâine, necunoscutul. Tocmai de aceea autorul îți oferă o metodă inedită și verificată prin care să afli cine ești cu adevărat și să-ți construiești brandul personal cu ajutorul a 72 de povești captivante și pline de înțelepciune. Cartea ne inspiră pentru ceea ce putem face cu viața noastră, ilustrând, prin perspectivele autorului, unele căi prin care să devenim varianta noastră mai bună, cu valori conștiente perceptibile de către ceilalți. În plus, deprinzi o metodă simplă și foarte eficientă prin care să spui povești cu sens, cu semnificații adăugate și să transmiți inspirație într-un mod plăcut. Cartea te ajută în mod practic să îți lărgești perspectivele, să te dezvolți ca brand personal, îți crești influența și impactul în interacțiunile cu ceilalți și descoperi modalități eficiente de conducere prin inspirație și motivare. Informații despre autor găsești pe acest site. Detalii despre carte (inclusiv video) găsești aici: www.danirimia.ro/carte/
Câteva idei: ”Completează informația cu sensul care este ademenitor, mișcător și relevant… Faptele devin povești, poveștile stârnesc emoții și emoțiile duc la acțiune…Pune-ți mantia, suflecă-ți mânecile și fii magicianul vieții tale!”

”CREATIVITY, INC.”, by Ed Catmull
Aceasta este o carte pentru lideri și manageri care vor să-și ducă angajații pe noi culmi, dar și pentru orice persoană care caută originalitatea și vor să-și dezvolte spiritul creativ. Un tratat de cultivare a creativității, un compendiu de leadership creativ, o carte practică despre cum să construiești o cultură creativă. A fost scrisă în foarte mulți ani, în timp ce faptele se întâmplau și asta este fantastic. Manuscrisul a trecut și prin mâinile multora dintre cei cu care autorul a lucrat, primind feedback-ul și evident nuanțele care fac din această carte o capodoperă. Autorul este cofondator al Studiorilor Pixar Animation și Președinte al Pixar Animation și Disney Animation. Ed Catmull a lucrat tip de 26 ani alături de Steve Jobs întrucât Pixar devenise companie în cadrul grupului de firme controlat de Steve, iar cartea redă și multe dintre atitudinile și abilitățile lui Steve Jobs. Nu poate fi o sursă mai eficientă, mai practică și relevantă prin rezultatele remarcabile obținunte (30 de premii Oscar și producerea celor mai vizionate filme de animație din zilele noastre) de la care să învățăm creativitatea și formarea unei culturi creative decât ”Creativity, INC.” și Ed Catmull. Eu i-aș spune ”Creativitatea aplicată”.
Iată una dintre ideile geniale din carte: ”Primele concluzii pe care le tragem din succesele și eșecurile noastre sunt, în general, greșite. Măsurarea rezultatului fără a evalua procesul induce în eroare.”

”LIDERII MĂNÂNCĂ ULTIMII”, by Simon Sinek
Cartea este un bestseller și reprezintă o abordare antropologică a conducerii oamenilor, bazată așadar pe ceea ce ființa umană are prevăzută în dotare și de care nu putem să nu ținem seama. Când te pregătești să devii lider, manager sau ești deja unul care crede că știe să conducă ar fi foarte util să citești această carte. Funcționează ca un ITP (inspecție tehnică periodică), ca un filtru obiectiv prin care îți autoevaluezi capacitatea de a conduce oamenii, mai ales pe cei de azi și de mâine. Este o carte de câpătâi atât pentru lideri și manageri cât și pentru angajații care vor să știe cum ar trebui să fie liderul lor. Relevante pentru decizia de a citi această carte sunt titlurile capitolelor (ex: Angajații sunt și ei oameni; De ce avem lideri; Curajul de a proceda corect; Așa lider, așa cultură; A conduce oameni, nu cifre). Autorul este licențiat în antropologie și cu o carieră în publicitate, fiind și autorul unui alt bestseller ”Începe cu De Ce?”. Discursul său de pe TED este al treilea cel mai vizionat din istoria TED Talks. Trebuie să fie în top 3 cărți pe care orice lider/manager le-a citit.
Iată câteva idei excepționale: ”Încrederea este ca uleiul de motor. Reduce fricțiunile și creează condiții mai favorabile performanței. Încrederea nu se formează prin ecrane, se formează în jurul unei mese. Este nevoie de o strângere de mână pentru a lega oameni. Nu există încredere virtuală.”

"A CINCEA DISCIPLINA - Arta si practica organizatiilor care invata" - Peter M. Senge
“Organizația dumneavoastră are dizabilități de învățare?; Măiestria Personală; Învățarea în Echipă; Noua sarcină a liderului; De ce eșuează cele mai bune idei; Transpunerea ideilor în practică” sunt doar câteva dintre secțiunile excepționale ale cărții care trebuie să reprezinte cea dintâi ”procedură” a oricărei organizații care vrea să învețe și să se dezvolte. Autorul ne prezintă studii care spun în esență că echipele învață mai greu decât învață fiecare membru în parte și că suma cunoștințelor membrilor echipei nu reprezintă cunoștințele echipei și nu se răsfrâng direct în rezultate, dar că o dată însușită capacitatea de a învăța în echipă rezultatele sunt uimitoare atât la nivel de organizație cât și la nivel de individ. Cartea ne arată și cum putem face asta. Autorul este profesor de management la Massachusetts Institute of Technology, supranumit de către Journal of Business Strategy ”Strategul Secolului - unul dintre cei 24 de oameni care au avut cel mai mare impact asupra modului în care se fac afacerile astăzi.”
Câteva idei: ”Echipele, nu indivizii, reprezintă unitățile fundamentale de învățare în organizațiile moderne. Aici este locul în care cauciucul atinge asfaltul, dacă echipele nu pot învăța, organizațiile nu pot învăța.” ”Nu vom transforma niciodată sistemul actual de management fără să transformăm sistemul actual de educație. Acestea două formează unul și același sistem.”

”MANAGERI ȘI MENTORI”, by Chip R. Bell
Timp de 28 ani am condus oameni atât în intituții publice cât și în mediul privat. Dacă astăzi m-ar întreba cineva care este bine să fie prima acțiune pe care trebuie să o întreprindă ca manager i-aș spune fără rezerve să studieze cu mare atenție cartea aceasta. Iar recomandarea este la fel de valabilă și pentru cei care deja ocupă funcții de manageri ori, sub diferite forme, conduc oameni. Cartea le arată managerilor cum să-și ajute anagajații/asociații să se dezvolte promovând o metodă proprie – A.R.D.E., o metodă simplă dar eficientă presărată cu numeroase exemplificări. Autorul ne spune și ne dovedește că prima și cea mai importantă responsabilitate a unui manager este aceea de mentor. Apoi ne arată, pas cu pas, cum să fim mentori eficienți. Cartea dezvoltă viziunea asupra rolului conducătorului bazată pe conceptul ”a conduce în timp ce instruiești”. Autorul a scris paisprezece cărți, a susținut nenumărate conferințe care au ca punct central oamenii și acțiunile lor dar mai ales interacțiunile dintre ei. Cartea abundă de inspirație și idei excelente.
Câteva idei: ”Mentorul este sursa-cheie a educării angajaților în timp util...Oamenii pot fi instruiți de rațiune, dar sunt inspirați de pasiune.”

”FUNKY BUSINESS”, by J. Ridderstrale & K. Nordstrom
Aceasta este o carte despre management și leadership scrisă într-un limbaj simplu, clar, ca o poveste care te ține în cursă cu idei valoroase exprimate într-un stil funky, cu mult umor. Nu este o carte tradițională de management așa cum nici autorii nu sunt niște tradiționaliști. Cartea ne trimite în viitorul apropiat oferindu-ne perspective fresh, iar unele dintre ele ne lasă pur și simplu ”ca la dentist”. Autorii ne spun, cu argumente, că începem să trăim în epoca afecțiunii unde vor avea succes și se vor diferenția companiile care concurează pe baza sentimentelor (emoției) și a fanteziei (creativității). Angajații vor rămâne să lucreze în companiile în care sunt fericiți și unde se pot distra. Autorii (celebri la Institutul de Afaceri Internaționle și la Centrul de Studii Aprofundate de Leadership din Stockhlom) ne spun și că viitorul este al detașării din mulțime, al brandului personal și nu al pierderii în spatele unei categorii și că trebuie să abordăm munca cu mult umor.
Câteva dintre ideile senzaționale: ”Trebuie să ne transformăm locul de muncă într-o staţie de alimentare a creierelor, nu doar într-o pistă de curse.” ”Slujba a murit. Nu mai putem să credem într-o bucată de hârtie botezată fișă de post. În curând, accentul se va pune pe cum să-ți construiești viața, nu cariera, iar munca va fi privită ca o serie de colaborări de scurtă durată sau proiecte.”

”1001 de MODURI de a-ți RECOMPENSA ANGAJAȚII”, by Bob Nelson
Orice persoană, angajat sau manager, dorește să i se recunoască meritele pentru o muncă bine făcută. Autorul ne demonstrează că nimic nu este mai important pentru angajați decât să simtă că șefului îi pasă cu adevărat de ceea ce face. Cartea include nenumărate studii de caz reale și 1001 posibile recompense pentru angajați, cu menționarea companiilor care folosesc respectivele metode. Prin aplicarea metodelor de recompensare din carte orice slujbă, mediu de lucru pot deveni mai productive și mai motivante. O altă carte care nu trebuie să lipsească de pe biroul unui manager. Ai putea să-i faci cartea cadou șefului ca să nu mai aibă nicio scuză. Autorul este expert în management și motivație, fiind autorul multor cărți de succes. Exemple de recompense: Permite angajaților să aleagă să participe la cursul de pregătire pe care și-l doresc; Închiriază pentru angajat o mașină sport pentru o săptămână; Află prin interpuși cum ar visa să fie sărbătoriți angajații cu ocazia aniversării anilor îndelungați de muncă în companie și surprinde-i cu îndeplinirea visului (n.p. genial); Oferă cupoane pentru cină în oraș, cazare în hoteluri de lux; Oferă câte un cadou pentru aniversarea fiecărui an petrecut în organizație (cartea oferă și un exemplu al unei companii); Bilete la diverse evenimente pentru angajați și familie; Participarea la o ședință a conducerii; Includerea angajaților performanți într-un cerc al experților; Lecții de dans etc.
Câteva idei: ”Managerii nu mai pot să ”uite” să acorde recunoaștere unui angajat merituos pe motiv că nu i-a dus capul cum să-și manifeste aprecierea... Cea mai bună apreciere personală, directă este cea făcută la momentul potrivit, sinceră și specifică.”

NOTĂ: Sper că descrierile cărților de mai sus au fost suficient de relevante pentru a începe cât mai repede să le studiezi și să le aplici. Aceste cărți îți pot schimba viața în bine, te ajută să te dezvolți și să ai mai mult succes! Să îți fie de folos! HAR!

ȘTIAI CĂ…..

ROMÂNIA este pe ULTIMUL LOC în Europa la participarea adulților (25-64 ani) la învățare/pregătire cu doar 0,9% în timp ce Elveția, Suedia și Finlanda au cca. 30%, media UE este de peste 11%, iar Bulgaria are de peste 2 ori mai mult (sursa: Eurostat 2019).

Pentru a identifica CAUZE și posibile SOLUȚII care să facă pregătirea adulților mai atractivă și mai eficientă vă rugăm să completați SONDAJUL  de mai jos. Completarea durează cca. 5 minute și nu se colectează date cu caracter personal.

Contribuția ta este foarte importantă. Îți mulțumesc anticipat pentru implicare! Rezultatele vor fi publice.

TE ROG MULT, completează și apoi distribuie pentru ca rezultatele să fie cât mai relevante.

SONDAJ

Filme

În curând aici vor apărea câteva recomandări de filme utile în business, vânzări, dezvoltare personală dar și pentru relaxare. Filmele vor fi descrise în același mod precum cărțile.