De cele mai multe ori o carte, o poveste sau un film ne poate inspira mai mult decât o poate face orice curs. Mai jos găsești câteva recomandări plăcute și utile.

Ar putea să-ți fie util articolul ”Cum citim o carte de dezvoltare personală” pentru a descoperi câteva metode simple și eficiente pentru a introduce în obiceiurile tale cât mai mult din ceea ce descoperi în cărți. Lectura plăcută! www.danirimia.ro/cum-citim-o-carte-de-dezvoltare-personala/

Cărți:

“MINDSET”, by Carol Dweck.
Dacă ar fi să recomand o singură carte aceasta ar fi cu siguranță ”Mindset”. Este o carte pe care orice adult și orice tânăr trebuie să o studieze cât mai repede. Ar fi bine ca această carte să se predea în licee și facultăți ca o disciplină despre cum să ne construim succesul în viață. Este în același timp un adevărat ghid de utilizare a propriei persoane și cel mai bun manual de parenting. O carte fundament pentru evoluția noastră și a copiilor noștri. Mentalitate fixă sau mentalitate flexibilă, aceasta-i întrebarea?
Autoarea este profesoară de psihologie la Universitatea Standford și își bazează cartea pe studii ample pe durata multor ani. Cartea este presărată cu nenumărate studii de caz din rândul tinerilor dar și din mediul de afaceri. Este o carte care nu doar ne spune CE dar și CUM să facem pentru a avea o mentalitate flexibilă. Dacă o citești cu pixul și hârtia în mână când ajungi la final deja simți că ți-ai schimbat mintea. Este incredibilă!
”O simplă părere despre tine însuți îți poate influența o mare parte din viață”, spune C. Dweck. STUDIAZ-O ACUM!!

"CODUL INTELIGENȚEI - Formarea de minți sclipitoare și căutarea excelenței emoționale și profesionale”, by Augusto Cury
O carte indispensabilă pentru toți cei care vor să devină maeștri în arta de a gândi. Autorul, un recunoscut psihiatru, psihoterapeut, om de știință și scriitor descrie excelent benefiicile cărții: ”Știm foarte puțin despre inteligență - cum s-o șlefuim, s-o extindem și să o stimulăm. Dar Codul Inteligenței oferă descoperiri noi și fascinante. Profesioniști, elevi, părinți, profesori și medici, cu toții vor fi surprinși când vor citi această carte fascinantă și vor descoperi opt coduri ale inteligenței pentru formarea de oameni care gândesc în sec. XXI, patru capcane care blochează inteligența și sănătatea psihică, cum se poate atinge excelența profesională, afectivă și socială.” Obișnuiesc să subliniez, să evidențiez într-un fel ideile valoroase în cărțile pe care le citesc, iar această carte este aproape în întregime subliniată/evidențiată. La finalul fiecărui capitol descoperim un ghid de implementare în viață - care sunt consecințele neaplicării acelor informații și care sunt beneficiile aplicării, dar mai ales CUM poți introduce în viața ta acele abilități.
Un exemplu: ”Embrionul formării de gânditori începe la grădiniță și în învățământul obligatoriu. Aceasta este perioada în care îi promovăm sau îi îngropăm pe viitorii gânditori. În universități facem doar ”parastase”.

”REZILIENȚA – Înțelepciune câștigată cu greu pentru a trăi o viață mai bună”, by Eric Greitens
Această carte este o mină de aur pentru a ne dezvolta capacitatea de a depăși obstacolele care, vrem nu vrem, vor apărea în viața noastră. Pentru asta avem nevoie să fim echipați cu abilitatea de a trece peste acele probleme fără a ne (auto)distruge viața. Așa cum chiar subtitlul cărții o spune, este un ghid practic pentru cultivarea înțelepciunii. Valoarea cărții este cu atât mai mare cu cât sunt redate scrisorile reale dintre autor și un fost camarad de arme în trupele SEAL care ajunsese să fie grav afectat de sindromul post război și care tindea să se autodistrugă. Cele 23 de scrisori (grupate pe idei de bază precum De ce Reziliența, Fericirea, Identitatea, Obiceiurile, Responsabilitatea, Durerea, Mentorii etc) abordate pragmatic, empatic și cu un limbaj genial l-au ajutat pe fostul camarad să depășească starea gravă în care ajunsese. Autorul, Eric Greitens este din 2017 guvernator al statului american Missouri, a fost membru în trupele speciale Navy SEAL, cu doctorat la Oxford și a fost inclus de revista Time în topul celor 100 cei mai influenți oameni, iar revista Revista Fortune l-a desemnat drept unul dintre primii 50 lideri ai lumii. Eu nu am putut să las această carte nici măcar o zi, mă trezeam cu gândul că vreau să citesc, atât de natural și valoros mi se părea totul.
Un citat preferat: ”Dacă vrei să te simți altfel, poartă-te altfel. Nu e complicat, prietene. E uimitor însă câți oameni înțeleg greșit asta, atâta timp.” MERITĂ!

”FII MAGICIANUL VIEȚII TALE!- O Metodă Inedită pentru a-ți construi brandul personal”, by Dan Irimia
Cartea este în primul rând o lectură plăcută și relaxantă pentru orice persoană, tânăr sau adult. Când știi cine ești poți îmbrățișa cu încredere ziua de mâine, necunoscutul. Tocmai de aceea autorul îți oferă o metodă inedită și verificată prin care să afli cine ești cu adevărat și să-ți construiești brandul personal cu ajutorul a 72 de povești captivante și pline de înțelepciune. Cartea ne inspiră pentru ceea ce putem face cu viața noastră, ilustrând, prin perspectivele autorului, unele căi prin care să devenim varianta noastră mai bună, cu valori conștiente perceptibile de către ceilalți. În plus, deprinzi o metodă simplă și foarte eficientă prin care să spui povești cu sens, cu semnificații adăugate și să transmiți inspirație într-un mod plăcut. Cartea te ajută în mod practic să îți lărgești perspectivele, să te dezvolți ca brand personal, îți crești influența și impactul în interacțiunile cu ceilalți și descoperi modalități eficiente de conducere prin inspirație și motivare. Informații despre autor găsești pe acest site. Detalii despre carte (inclusiv video) găsești aici: www.danirimia.ro/carte/
Câteva idei: ”Completează informația cu sensul care este ademenitor, mișcător și relevant… Faptele devin povești, poveștile stârnesc emoții și emoțiile duc la acțiune…Pune-ți mantia, suflecă-ți mânecile și fii magicianul vieții tale!”

”CREATIVITY, INC.”, by Ed Catmull
Aceasta este o carte pentru lideri și manageri care vor să-și ducă angajații pe noi culmi, dar și pentru orice persoană care caută originalitatea și vor să-și dezvolte spiritul creativ. Un tratat de cultivare a creativității, un compendiu de leadership creativ, o carte practică despre cum să construiești o cultură creativă. A fost scrisă în foarte mulți ani, în timp ce faptele se întâmplau și asta este fantastic. Manuscrisul a trecut și prin mâinile multora dintre cei cu care autorul a lucrat, primind feedback-ul și evident nuanțele care fac din această carte o capodoperă. Autorul este cofondator al Studiorilor Pixar Animation și Președinte al Pixar Animation și Disney Animation. Ed Catmull a lucrat tip de 26 ani alături de Steve Jobs întrucât Pixar devenise companie în cadrul grupului de firme controlat de Steve, iar cartea redă și multe dintre atitudinile și abilitățile lui Steve Jobs. Nu poate fi o sursă mai eficientă, mai practică și relevantă prin rezultatele remarcabile obținunte (30 de premii Oscar și producerea celor mai vizionate filme de animație din zilele noastre) de la care să învățăm creativitatea și formarea unei culturi creative decât ”Creativity, INC.” și Ed Catmull. Eu i-aș spune ”Creativitatea aplicată”.
Iată una dintre ideile geniale din carte: ”Primele concluzii pe care le tragem din succesele și eșecurile noastre sunt, în general, greșite. Măsurarea rezultatului fără a evalua procesul induce în eroare.”

”LIDERII MĂNÂNCĂ ULTIMII”, by Simon Sinek
Cartea este un bestseller și reprezintă o abordare antropologică a conducerii oamenilor, bazată așadar pe ceea ce ființa umană are prevăzută în dotare și de care nu putem să nu ținem seama. Când te pregătești să devii lider, manager sau ești deja unul care crede că știe să conducă ar fi foarte util să citești această carte. Funcționează ca un ITP (inspecție tehnică periodică), ca un filtru obiectiv prin care îți autoevaluezi capacitatea de a conduce oamenii, mai ales pe cei de azi și de mâine. Este o carte de câpătâi atât pentru lideri și manageri cât și pentru angajații care vor să știe cum ar trebui să fie liderul lor. Relevante pentru decizia de a citi această carte sunt titlurile capitolelor (ex: Angajații sunt și ei oameni; De ce avem lideri; Curajul de a proceda corect; Așa lider, așa cultură; A conduce oameni, nu cifre). Autorul este licențiat în antropologie și cu o carieră în publicitate, fiind și autorul unui alt bestseller ”Începe cu De Ce?”. Discursul său de pe TED este al treilea cel mai vizionat din istoria TED Talks. Trebuie să fie în top 3 cărți pe care orice lider/manager le-a citit.
Iată câteva idei excepționale: ”Încrederea este ca uleiul de motor. Reduce fricțiunile și creează condiții mai favorabile performanței. Încrederea nu se formează prin ecrane, se formează în jurul unei mese. Este nevoie de o strângere de mână pentru a lega oameni. Nu există încredere virtuală.”

"A CINCEA DISCIPLINA - Arta si practica organizatiilor care invata" - Peter M. Senge
“Organizația dumneavoastră are dizabilități de învățare?; Măiestria Personală; Învățarea în Echipă; Noua sarcină a liderului; De ce eșuează cele mai bune idei; Transpunerea ideilor în practică” sunt doar câteva dintre secțiunile excepționale ale cărții care trebuie să reprezinte cea dintâi ”procedură” a oricărei organizații care vrea să învețe și să se dezvolte. Autorul ne prezintă studii care spun în esență că echipele învață mai greu decât învață fiecare membru în parte și că suma cunoștințelor membrilor echipei nu reprezintă cunoștințele echipei și nu se răsfrâng direct în rezultate, dar că o dată însușită capacitatea de a învăța în echipă rezultatele sunt uimitoare atât la nivel de organizație cât și la nivel de individ. Cartea ne arată și cum putem face asta. Autorul este profesor de management la Massachusetts Institute of Technology, supranumit de către Journal of Business Strategy ”Strategul Secolului - unul dintre cei 24 de oameni care au avut cel mai mare impact asupra modului în care se fac afacerile astăzi.”
Câteva idei: ”Echipele, nu indivizii, reprezintă unitățile fundamentale de învățare în organizațiile moderne. Aici este locul în care cauciucul atinge asfaltul, dacă echipele nu pot învăța, organizațiile nu pot învăța.” ”Nu vom transforma niciodată sistemul actual de management fără să transformăm sistemul actual de educație. Acestea două formează unul și același sistem.”

”MANAGERI ȘI MENTORI”, by Chip R. Bell
Timp de 28 ani am condus oameni atât în intituții publice cât și în mediul privat. Dacă astăzi m-ar întreba cineva care este bine să fie prima acțiune pe care trebuie să o întreprindă ca manager i-aș spune fără rezerve să studieze cu mare atenție cartea aceasta. Iar recomandarea este la fel de valabilă și pentru cei care deja ocupă funcții de manageri ori, sub diferite forme, conduc oameni. Cartea le arată managerilor cum să-și ajute anagajații/asociații să se dezvolte promovând o metodă proprie – A.R.D.E., o metodă simplă dar eficientă presărată cu numeroase exemplificări. Autorul ne spune și ne dovedește că prima și cea mai importantă responsabilitate a unui manager este aceea de mentor. Apoi ne arată, pas cu pas, cum să fim mentori eficienți. Cartea dezvoltă viziunea asupra rolului conducătorului bazată pe conceptul ”a conduce în timp ce instruiești”. Autorul a scris paisprezece cărți, a susținut nenumărate conferințe care au ca punct central oamenii și acțiunile lor dar mai ales interacțiunile dintre ei. Cartea abundă de inspirație și idei excelente.
Câteva idei: ”Mentorul este sursa-cheie a educării angajaților în timp util...Oamenii pot fi instruiți de rațiune, dar sunt inspirați de pasiune.”

”FUNKY BUSINESS”, by J. Ridderstrale & K. Nordstrom
Aceasta este o carte despre management și leadership scrisă într-un limbaj simplu, clar, ca o poveste care te ține în cursă cu idei valoroase exprimate într-un stil funky, cu mult umor. Nu este o carte tradițională de management așa cum nici autorii nu sunt niște tradiționaliști. Cartea ne trimite în viitorul apropiat oferindu-ne perspective fresh, iar unele dintre ele ne lasă pur și simplu ”ca la dentist”. Autorii ne spun, cu argumente, că începem să trăim în epoca afecțiunii unde vor avea succes și se vor diferenția companiile care concurează pe baza sentimentelor (emoției) și a fanteziei (creativității). Angajații vor rămâne să lucreze în companiile în care sunt fericiți și unde se pot distra. Autorii (celebri la Institutul de Afaceri Internaționle și la Centrul de Studii Aprofundate de Leadership din Stockhlom) ne spun și că viitorul este al detașării din mulțime, al brandului personal și nu al pierderii în spatele unei categorii și că trebuie să abordăm munca cu mult umor.
Câteva dintre ideile senzaționale: ”Trebuie să ne transformăm locul de muncă într-o staţie de alimentare a creierelor, nu doar într-o pistă de curse.” ”Slujba a murit. Nu mai putem să credem într-o bucată de hârtie botezată fișă de post. În curând, accentul se va pune pe cum să-ți construiești viața, nu cariera, iar munca va fi privită ca o serie de colaborări de scurtă durată sau proiecte.”

”1001 de MODURI de a-ți RECOMPENSA ANGAJAȚII”, by Bob Nelson
Orice persoană, angajat sau manager, dorește să i se recunoască meritele pentru o muncă bine făcută. Autorul ne demonstrează că nimic nu este mai important pentru angajați decât să simtă că șefului îi pasă cu adevărat de ceea ce face. Cartea include nenumărate studii de caz reale și 1001 posibile recompense pentru angajați, cu menționarea companiilor care folosesc respectivele metode. Prin aplicarea metodelor de recompensare din carte orice slujbă, mediu de lucru pot deveni mai productive și mai motivante. O altă carte care nu trebuie să lipsească de pe biroul unui manager. Ai putea să-i faci cartea cadou șefului ca să nu mai aibă nicio scuză. Autorul este expert în management și motivație, fiind autorul multor cărți de succes. Exemple de recompense: Permite angajaților să aleagă să participe la cursul de pregătire pe care și-l doresc; Închiriază pentru angajat o mașină sport pentru o săptămână; Află prin interpuși cum ar visa să fie sărbătoriți angajații cu ocazia aniversării anilor îndelungați de muncă în companie și surprinde-i cu îndeplinirea visului (n.p. genial); Oferă cupoane pentru cină în oraș, cazare în hoteluri de lux; Oferă câte un cadou pentru aniversarea fiecărui an petrecut în organizație (cartea oferă și un exemplu al unei companii); Bilete la diverse evenimente pentru angajați și familie; Participarea la o ședință a conducerii; Includerea angajaților performanți într-un cerc al experților; Lecții de dans etc.
Câteva idei: ”Managerii nu mai pot să ”uite” să acorde recunoaștere unui angajat merituos pe motiv că nu i-a dus capul cum să-și manifeste aprecierea... Cea mai bună apreciere personală, directă este cea făcută la momentul potrivit, sinceră și specifică.”

NOTĂ: Sper că descrierile cărților de mai sus au fost suficient de relevante pentru a începe cât mai repede să le studiezi și să le aplici. Aceste cărți îți pot schimba viața în bine, te ajută să te dezvolți și să ai mai mult succes! Să îți fie de folos! HAR!

”ȘCOLI CREATIVE - Revoluția de la baza învățământului”, by KEN ROBINSON
Autorul principal, SIR Ken Robinson, fost profesor universitar, a fost considerat unul dintre gânditorii de elită ai lumii în ceea ce privește creativitatea și inovația. Dar în special a fost probabil cel mai convingător susținător al transformării educației: ”Provocarea nu este de a repara acest sistem, ci de a-l schimba; nu de a-l repara, ci de a-l transforma.”. După dispariția sa în anul 2020, cărțile sale (Școli Creative, Descoperă-ți Elementul” sau ”O lume ieșită din minți”) reprezintă manifeste și hărți concrete pentru a transforma sistemul de educație. Ken Robinson are și cel mai vizualizat discurs TED, cu peste 74 milione de vizualizări.
Aflăm din carte ce este fundamental greșit în sistemele de educație, precum și ce și cum ar trebui să fie diferit. Ne oferă exemple de școli din lume care au început să facă transformarea. Robinson ne întoarce la ABC-ul, la scopul educației care este adesea pierdut printre programe, predare și standardizare. Aflăm că sistemul de educație trebuie să includă 4 SCOPURI de bază (Economic, Cultural, Social și Personal) și 8 COMPETENȚE (toate începând cu litera ”C”) pe care te las să le descoperi. În opinia mea, nu ai cum să pretinzi că faci o transformare a educației fără să studiezi această carte care îți oferă elemente concrete foarte valoroase. Dacă nu aplici aceste propuneri trebuie să fii capabil să argumentezi de ce nu o faci și cred că asta este aproape imposibil. Dacă vrem să schimbăm cursul educației avem nevoie să începem cu această carte care este un soi de BIBLIE A EDUCAȚIEI SEC. XXI.

CÂTEVA IDEI: ”Abordarea școlară convențională este concentrată aproape exclusiv pe lumea din jurul nostru și acordă puțină atenție lumii interioare.”, ”Trebuie să ascultați ce este important pentru un copil.”, ”Rolul educației este de a îmbogăți mințile și inimile unor oameni vii.” , ”Educația ar trebui să le permită elevilor să devină responsabili și independenți din punct de vedere economic.”, ”Educația ar trebui să le permită tinerilor să devină cetățeni activi și plini de compasiune.”

”NĂSCUȚI PENTRU A ÎNVĂȚA - Despre capacitatea noastră incredibilă de a învăța și modul în care o putem folosi”, by Alex Beard
Aceasta este o carte fascinantă despre noi înșine și ar fi bine să o citim cât mai repede atât pentru beneficiul propriu cât și pentru copiii noștri. ”Învățarea este sufletul speciei noastre. Suntem ceea ce învățăm.”, spune autorul, care provine din sistemul de educație și își petrece cea mai mare parte din timp călătorind prin lume în căutarea unor practici care să înfluențeze viitorul învățării. Și, prin această carte de peste 450 de file, a reușit pentru că ne spune că avem nevoie să ne schimbăm întrebările pe care ni le adresăm. Nu ”Cine este cel mai bun?” este important ci ”Cum putem lucra cel mai bine împreună?”. ” Vor fi înlocuiți profesorii de roboți?”, ”Poți învăța să fii creativ?” ”Este cunoașterea o adevărată armă?”, ”Cât de bine sunt pregătiți elevii noștri pentru viitor?” și multe alte întrebări își găsesc răspunsul în această carte.
Alex Beard ne conduce admirabil într-un tur privind viitorul învățării, pentru a arăta cum putem și de ce trebuie să obținem rezultate mai bune. Sunt îmbinate informații, cercetări și anecdote. Cartea abordează probleme care merg de la inteligența artificială la înțelegerea noastră tot mai bună a creierului bebelușilor și de la rădăcinile creativității la modul în care sălile de clasă pot fi motoare involuntare de extremism.
Cartea este un ghid pentru a transforma învățarea în sec .XXI și a deveni mai buni. Autorul face și distincția dintre educație și învățare. Afli detalii foarte interesate, multe neștiute sau imaginate, de la companii precum Google și altele din Silicon Valey. Este o carte despre capacitatae noastră de a învăța și modul cum putem folosi învățarea (ccea ce se face foarte rar) și ne arată că suntem născuți pentru a învăța: ”Suntem niște exproratori înnăscuți, făcuți pentru cercetare științifică. Trebuie să înțelegem acest lucru dacă vrem să ne atingem potențialul de învățare.”

CÂTEVA IDEI: ”Să înveți înseamnă să știi, să faci și să fii.”, ”Astăzi nu mai contează ce știi, ci ce înveți.”, ”Dacă nu reușești să înveți, înveți să nu reușești.”, ”Învățarea vine din efortul multiplicator al conexiunii umane.”, ”Învățarea înseamnă să creezi comunități de oameni care gândesc liber.”, ”În ciuda importanței sale evidente, învățarea a pierdut contactul cu progresele umane.”, ”Trăim într-o epocă informațională și muncim într-o economie a cunoștințelor, însă școlile noastre sunt relicve ale epocii industriale.”

”DRIVE - Ce anume ne motivează cu adevărat”, by Daniel Pink
Companiile creează tot felul de competiții interne și alte stimulente prin care să motiveze angajații, dar autorul aduce o nouă perspectivă despre motivație și ne arată, cu studii și exemple, că recompensele și pedepsele țin de secolul trecut și mai funcționează cel mult pentru sarcini de rutină. Aflăm și care sunt cele 7 defecte fatale ale recompenselor și pedepselor.
Noul model de motivare este reprezentat printr-o triadă bazată pe o înțelegere profundă a naturii umane. ”Când aceste trei nevoi sunt satisfăcute suntem motivați, productivi și fericiți.”, spune Daniel Pink, unul dintre cei mai apreciați speakeri ai zilelor noastre, care susține seminarii și prelegeri pentru corporații, asociații profesionale și universități din întreaga lume, despre transformarea radicală a modului în care funcționează economia și despre noua tipologie a locurilor de muncă.
Ai posibilitatea unor teste foarte simple și rapide pentru a vedea dacă tu beneficiezi de cele 3 elemente fundamentale ale modelului de motivare propus de autor.
Dacă vrei să știi cum să te motivezi pe tine și/sau echipa ta, atunci această carte este cheia. Studiaz-o astăzi și aplic-o imediat!

CÂTEVA IDEI: ”Premiul pe termen scurt afectează învățarea pe termen lung.”, ”Perfecționarea pornește de la mentalitate.”, ”Nu suntem făcuți să fim pasivi și ascultători, ci activi și implicați.”, ”Uneori este remarcabil cât de puține lucruri cunosc cei care conduc o organizație despre experiențele oamenilor din jurul lor.”

”LIDER FĂRĂ FUNCȚIE”, by Robin Sharma
Această carte este o carte plină de înțelepciune despre succesul autentic și de lungă durată în afaceri și în viața personală. Teza fundamentală este aceea că în fiecare dintre noi este ascuns un lider care dorește să iasă al lumină. Autorul ne arată printr-o succesiune de povești reale, că nu este nevoie să ai o funcție ca să fii lider.
Vei învăța cum să fii liderul propriei vieți cu ajutorul a patru mari lecții de leadership primite de la patru persoane cu profesii diferite și neașteptate, de la care majoritatea dintre noi ar spune că nu ai cum să înveți leadership. Doar că această noțiune - leadership - este privită ceva mai larg decât suntem obișnuiți.
Autorul, Robin Sharma, este unul dintre cei mai reputați experți în leadership personal și organizațional din lume, printre clienții săi numărându-se multe companii din lista ”Fortune 500” (Microsoft, IBM, etc) și multe universități.
Cartea te ajută concret pentru a avea rezultate spectaculoase în activitate și îți vei ajuta mai bine organizația să atingă un nivel mai ridicat de performanță și inovare.

CÂTEVA IDEI: ”Succesul se creează prin alegeri conștiente.”, ”Liderii fără funcție își pun mereu întrebarea: Ce pot îmbunătăți astăzi?”, ”Ingredientul cel mai important din formula succesului este să știi cum să te înțelegi cu oamenii.”, ”Cu cât visul este mai îndrăzneț cu atât echipa contează mai mult.”, ”Înainte de a-ți cultiva ideile, cultivă-ți oamenii.”, ”Pentru mine este cu mult mai important ce fel de om devin, decât ce lucruri posed.”, ”Vedem lumea nu așa cum este ea, ci așa cum suntem noi.”, ”Recunoștința este antidotul temerilor.”

”VÂNZĂTORUL DE VISURI - Chemarea”, by Augusto Cury
În opinia mea această carte este o CAPODOPERĂ pentru că îți oferă o experiență fabuloasă care te va surprinde în multe rânduri, te va contraria uneori, te va emoționa adesea, te va face pe alocuri să zâmbești și de multe ori să exclami ”AHA”.
Cartea redă o situație din viața reală, care te va face să-ți regândești propria existență, prioritățile, viața pe care o duci în prezent. Așa cum chiar autorul spune, cartea este dedicată ”celor care, într-un fel sau altul, suntem vânzători de visuri, acasă, în școli, la muncă și pe scena lumii.” Vânzătorii de visuri vând ceea ce banii nu pot cumpăra. Cartea pune sub lupă viața tumultoasă pe care o trăim și modul cum societatea ne conduce într-o direcție sau alta.
Este o carte a trezirii de sine, este o cascadă de înțelepciune și de lecții de viață. Îți recomand să o citești cu caietul și pixul în mână, notând toate momentele în care simți contorsiuni ale minții și, vei simți de multe ori, te asigur.
Autorul a scris foarte multe cărți foarte utile, printre care și ”Codul Inteligenței”, descrisă mai sus.

CÂTEVA IDEI: ”Dragostea nu supraviețuiește fără gesturi”, ”Când ai încercat ultima dată să vinzi cuiva o virgulă atunci când el credea că a ajuns la punct?”, ”Scopul fundamental al visurilor nu este succesul, ci să vă elibereze din temnița conformismului, a autocompătimirii, a incapacității de a ne reinveinta.”, ”Un vis nu este o intenție superficială, ci un proiect de viață.”, ”Nu există oameni fără valoare, ci doar oameni nepuși în valoare, nefolosiți și insuficient apreciați.”,” Epoca sclaviei nu a fost scoasă din cartea de istorie, doar și-a schimbat forma.”

NOTĂ: Sper că descrierile cărților de mai sus au fost suficient de relevante pentru a începe cât mai repede să le studiezi și să le aplici. Aceste cărți îți pot schimba viața în bine, te ajută să te dezvolți și să ai mai mult succes! În plus, cărțile recomandate mai sus sunt o excelentă sursă de inspirație pentru a face cadouri prietenilor și colegilor.
Să îți fie de folos! HAR!

ABONEAZĂ-TE la acest site dacă vrei să primești informații despre tot ce adaug nou: cărți recomandate, articole pe blog, cursuri și activități de pregătire, rubrica ”FUN”, materiale video diverse și multe altele. Apasă butonul ”AICI ESTE CADOUL TĂU” de pe pagina ”ACASĂ” și primești un eBook gratuit foarte util.