Aici vei găsi momente amuzante, glume, povesti și mai ales te voi provoca cu diferite jocuri.
NOU! Tocmai am publicat câteva bancuri noi cu și despre asigurări.

ANECDOTE/BANCURI

REGULA nr. 6. Prim - ministrul Romaniei a mers intr-o vizita in Japonia unde s-a intalnit cu omologul sau japonez. In timpul discutiilor de lucru un ministru din cabinetul japonez a venit la seful guvernului si i-a adus la cunostinta o problema care parea foarte serioasa. Dupa ce a ascultat, prim-ministrul japonez i-a raspuns scurt ministrului sau: "Regula nr. 6". Brusc ministrul s-a inseninat si a plecat ca si cand problema nu ar fi existat.

Dupa alte cateva ore un alt ministru, acelasi scenariu - o situatie ce parea serioasa si un raspuns scurt - "Regula nr. 6", dupa care problema parea ca a disparut ca prin minune. Si, acest senariu s-a repetat de mai multe ori pe timpul vizitei prim-ministrului roman in Japonia.

La plecare, dupa ce a multumit pentru discutiile foarte utile, prim-ministrul roman si-a exprimat curiozitatea si l-a intrebat pe omologul japonez ce inseamna "Regula nr. 6" care parea a rezolva probleme foarte serioase ale ministrilor. Prim-ministrul japonez a explicat ca pentru conducerea Guvernului aplica doar 6 reguli, unde regulile 1-5 se refera la profesionalism, cinste si alte asemenea, iar ultima regula este cea care tine echilibru - Regula nr. 6 inseamna "Nu te lua prea tare in serios, nimeni altcineva nu o face".

La noi Regula nr. 6 pare a fi singura regula pentru conducerea Guvernului Romaniei si este usor schimbata - Nu facem nimic serios.

PROVOCARE: Daca ar fi sa concepi 6 reguli esentiale (dar nu doar serioase) pentru a conduce o organizatie, care ar fi acelea?

Trimite raspunsul tau la adresa salut@danirimia.ro cu subiect "Regula nr. 6" si voi scrie un articol in care voi include cele mai tari si mai amuzante reguli primite, mentionand numele tau.

Ar putea să te intereseze: www.danirimia.ro/creativitate/

GLUME DIN ASIGURĂRI

Ce au în comun o poliță de asigurare și o femeie?
Ambele sunt scumpe, greu de înțeles și ceea ce crezi că ai nu este garantat.

Care este diferența dintre o asigurare de viață și un bărbat?
Asigurarea de viață poate ajunge la maturitate.

Un agent de asigurare a vizitat un muzeu și accidental a spart o statuie.
Administratorul muzeului i-a spus: ”Statuia pe care ați spart-o are peste 600 ani vechime.”
Agentul a replicat: ”Slavă Domnului! Credeam că este una nouă.”

Un boss din asigurări era foarte fericit cu rezultatele obținute în anul încheiat și le-a spus oamenilor din echipă:” Ați făcut o muncă foarte grea în acest an, ați obținut rezultate excelente și pentru asta o să vă scriu pentru fiecare câte un CEC de 5.000 Euro. Și dacă veți munci la fel de mult și anul viitor ca în acest an, mă gândesc să vi le și semnez.”

La un team building, echipele de subscriere, vânzări și daune se distrează.
La un moment dat, echipa de subscriere intră într-un desiș și iese de acolo cu un iepure spunând: ”avem de un grătar!”
Mai stau ce mai stau, intră echipa de la daune în desiș și ies și ei tot cu un iepure, spunând: uite și de o friptură!
Echipa vânzătorilor, un pic iritată și privind de sus, intră în pădure și….liniște….liniște…deodată urlete, crengi rupte, vânzoleală.
Echipa de vânzări buluc iese din desiș cu un urs alergând după ei.
Din fuga, strigă către cei de la subscriere și de la daune: ”Noi vi l-am adus, voi....descurcați-vă!!!”

Întamplarea a avut loc in Charlotte, North carolina. Un avocat a cumparat o cutie de trabucuri rare si scumpe, apoi a incheiat o polita de asigurare, printre riscurile asigurate fiind si focul. Cam intr-o luna, dupa ce a fumat intreaga cutie de trabucuri s-a dus la compania de asigurari si a inaintat o cerere de despagubire in care a mentionat ca trabucurile au fost distruse intr-o serie de mici incendii.
Compania de asigurari a refuzat sa-l despagubeasca motivand ca trabucurile au fost consumate in mod obisnuit, fara vreun eveniment deosebit.
Avocatul a dat in judecata compania de asigurari si a castigat procesul.
In motivarea deciziei, judecatorul a mentionat ca, desi solicitarea avocatului era ridicola, acesta detinea o polita emisa de companie in care erau specificate riscurile asigurate, printre care si focul, fara a fi definita notiune de “foc acceptat”si “foc inacceptat”pentru plata despagubirii si a obligat compania la plata despagubirii.
Decat sa suporte costurile si durata unui proces lung, plin de recursuri, compania a fost de acord cu sentinta si a platit 15.000 USD avocatului pentru pierderea bunurilor asigurate.
Dupa ce avocatul a incasat despagubirea, compania de asigurari a cerut arestarea acestuia pentru 24 de incendieri. In baza cererii de despagubire si a marturiilor depuse in precedentul proces avocatul a fost condamnat pentru incendierea intentionata a bunurilor asigurate si a fost condamnat la 24 luni inchisoare si plata unei amenzi de 24.000 USD.

Client: "Asigurarea europeana a masinii acopera defectiunile daca calatoresc in Australia ?"

Vanzator: "Numele asigurarii nu va spune nimic?"

JOCURI / GANDIRE CREATIVA

Cum faci ca linia din imagine sa fie mai scurta fara sa o micsorezi sau sa o tai.

Trimite un desen cu solutia la adresa salut@danirimia.ro si iti voi spune daca ai o gandire creativa si care este raspunsul corect.

In imaginea de mai sus sunt cateva cifre. Ce ar trebui sa fie in locul semnului de intrebare? Indiciu – sigur nu este cifra 6.

Trimite raspunsul la adresa salut@danirimia.ro si iti voi spune care este raspunsul corect si daca ai o gandire creativa.

Fii inteligent in fata prietenilor tai de pe facebook! Trimite-le link-ul acestei pagini din site si apoi ofera-le tu solutia salvatoare!

POVESTI

Prințul și Magicianul (The Magus by John Fowles)

_A fost o dată ca niciodată un tânăr prinț, care credea în orice mai puțin în trei lucruri. El nu credea în prințese, nu credea în insule și nu credea în Dumnezeu. Tatăl său, regele, i-a spus că astfel de lucruri nu existau. Cum nu existau prințese sau insule pe moșiile tatălui său, și nici un indiciu ca ar exista Dumnezeu, tânărul prinț l-a crezut.

_Dar apoi, într-o zi, prințul a fugit de la palatul tatălui său. El a ajuns în următorul ținut. Acolo, spre surprinderea lui, de pe fiecare coasta vedea insule și pe aceste insule creaturi ciudate și tulburătoare pe care nu îndrăznea să le numească. În timp ce căuta o barcă, un bărbat îmbrăcat în veșmânt s-a apropiat de el pe țărm.

_ "Sunt acelea insule reale?"a întrebat tânărul prinț.

_ "Bineînțeles că sunt insule reale", a spus omul în veșmânt.

_ "Si acele creaturi ciudate și tulburătoare?"

_ "Ele sunt toate prințese veritabile și autentice."

_ "Atunci Dumnezeu, de asemenea, trebuie să existe!" a strigat prințul.

_ "Eu sunt Dumnezeu", a răspuns omul în veșmânt, cu o înclinare a capului.

_Tânărul prinț s-a întors acasă cât de repede a putut.

_ "Deci te-ai întors", a spus tatăl său, regele.

_ "Am văzut insule, am văzut prințese, l-am văzut pe Dumnezeu", a spus prințul plin de reproș.

_ Regele a fost nepăsător._

"Nici insule reale, nici prințese plăcute și nici un Dumnezeu adevărat, nu există." _

_"I-am văzut!"_

_ "Spune-mi cum era îmbrăcat Dumnezeu."

_ "Dumnezeu era îmbrăcat în veșmânt"

_ "Avea mânecile suflecate?"

_ Prințul și-a amintit că așa erau. Regele a zâmbit.

_ "Aceasta este uniforma unui magician. Ai fost înșelat." _

_Auzind acestea, prințul s-a întors pe același tărâm, și a mers pe același țărm unde încă o dată l-a întâlnit pe același om în veșmânt._

_ "Tatal meu, regele mi-a spus cine ești", a spus tânărul prinț indignat.

"M-ai înșelat ultima dată, dar nu mă vei înșela din nou. Acum știu că acele insule nu sunt reale și nici acele prințese, pentru că tu ești magician."

_Bărbatul de pe țărm a zâmbit.

_ "Tu ești cel înșelat, băiatul meu. În împărăția tatălui tău există multe insule și multe printese. Dar tu ești sub vraja (învățătura) tatălui tău, astfel încât nu le poți vedea."

_ Prințul s-a întors acasă îngândurat. Când l-a văzut pe tatăl său, l-a privit fix în ochi.

_ "Tată, este adevărat că tu nu ești un rege adevărat, ci numai un magician?"

Regele a zâmbit, și și-a suflecat mânecile.

_ "Da, fiul meu, eu sunt doar un magician."

- "Atunci omul de pe țărm era Dumnezeu."

_ "Omul de pe țărm era un alt magician."

_ "Trebuie să știu adevărul adevărat, adevărul de dincolo de magie.”

_ "Dincolo de magie nu există adevăr", a spus regele.

Prințul era foarte trist._

_El a spus: "Eu mă sinucid." _

_Regele prin magie a făcut ca moartea să apară. Moartea a apărut la ușă și îi făcu semn de chemare prințului. Prințul se cutremură. El și-a adus aminte de insulele frumoasele dar ireale și de prințesele ireale dar frumoase.

_ "Foarte bine", a spus el. "Eu pot suporta asta."

_ "Vezi tu, fiul meu", a spus regele, "acum și tu incepi să fii magician."

PROVOCARE: Daca intr-o metafora "moartea" ar fi teama, obstacolul, esecul sau orice al final nedorit, iar "magia" ar fi solutia, ce "moarte" ai invins folosind o "magie"?

Trimite raspunsul tau la adresa salut@danirimia.ro cu subiect - "Magie" si voi scrie un articol in care voi include acele "magii" care pot inspira si pe altii, mentionand numele tau.

Mai multe povești pline de înțelepciune precum și perspectiva autorului asupra fiecărei povești găsiți în cartea ”FII MAGICIANUL VIEȚII TALE!” despre care găsiți detalii AICI: www.danirimia.ro/carte/

Trimite link-ul acestei pagini si prietenilor tai si te astept sa revii! Vor aparea noutati!